Slovenija kot rajska lokacija za tuje produkcije

Slovenija je raj za snemanje oglasov. S tem se strinjajo tudi tuja podjetja. Imamo čudovite lokacije, ki jih s pridom izkoriščajo mednarodne korporacije kot so Amazon, Jaguar, Škoda in Milka. Pri nas snemajo tudi visokoproračunske tuje celovečerne uspešnice, kot je bollywoodski film Naayak in celo hollywoodski film Zgodbe iz Narnije s podnaslovom Princ Kaspijan.

Zgodbe iz Narnije: Princ Kaspijan

Amazon

V Amazonovem oglasu spremljamo mlado plesalko, ki ji čas korona krize preprečuje nastop pred občinstvom. Toda ona se ne da. Zapleše na ploščadi pred bloki, na oknih stanovanj pa jo spremlja publika. V oglasu zasledimo ljubljanske lokacije kot so Trnovo, Miklošičeva ulica in Stara elektrarna.

https://www.youtube.com/watch?v=m4ATNalkbGU&feature=emb_title&ab_channel=Amazon.co.uk

Jaguar

Nočne ulice slovenske prestolnice se izredno dobro vidijo v oglasu, ki ga je posnel Jaguar. V reklami se prepleta vožnja avtomobila s hojo živali, ki predstavlja ime in logotip podjetja.

Milka

Milka je posnela oglas v Baški grapi. Reklama se dogaja v izmišljenem kraju Lilaberg. Majhna deklica naredi plan, kako bo pripomogla k ohranitvi očetove službe.

Zgodbe iz Narnije: Princ Kaspijan

Film Zgodbe iz Narnije s podnaslovom Princ Kaspijan je snemala približno 1.100-članska filmka ekipa. Ob Soči so posneli dramatični vrhunec filma, ki prikazuje beg konjenikov in vojščakov čez leseni most.

Bollywoodski film Naayak

“Naayak” je bollywoodski film, ki je bil deloma posnet v Sloveniji. Indijski film z veliko glasbe in plesa je 45-članska ekipa v Sloveniji snemala v Ljubljani, Piranu, Postojnski jami in na Bledu.

Kakor vidite, ima Slovenija res osupljive lokacije, katere za snemanja izkoriščajo tako reklamne produkcije za velika in znanja svetovna podjetja, kot tudi filmska industrija iz celega sveta. Na čudoviti izbrani lokacija pa vam lahko tudi mi naredimo oglas ali promocijski video, ki se bo za dolgo časa vtisnil v spomin vaših strank.