10 najboljših božičnih filmov

December prinaša v naše domove praznični čas. Mize so bogato obložene z dobro hrano, zunaj pada sneg, v dnevni sobi se lesketajo luči na novoletni smrekci, ob vsem tem pa nam je prijetno gledati božične filme. V Studiu Akcija smo vam pripravili izbor 10 najboljših božičnih filmov.

1. Sam doma

Kultni božični film Sam doma, ki je doživel vsega skupaj kar 4 dele, zagotovo vsi poznate. Gre za  priljubljeno družinsko komedijo o malemu Kevinu, ki ga družina pomotoma pozabi doma, ko se odpravijo na božični izlet v Francijo. Potem ko ugotovi, da je sam doma, mora braniti hišo pred nerodnima vlomilcema, ki načrtno kradeta po hišah v Kevinovi soseski v predmestju Chicaga.

2. Kako je Grinch ukradel božič

Na gori živi samotar Grinch, ki mu gre od vsega najbolj na živce ravno božič. Zato se odloči, da ga bo ukradel. Grinch se zamaskira, obišče Kdolsko in naredi zmešnjavo. Ob tem spozna malo Sindi Lo Kdo, ki poskuša izvedeti čim več o Grinchu. Grinch in Sindi Lo Kdo skupaj odkrijeta pravi smisel božiča.

3. Pravzaprav ljubezen

Pravzaprav ljubezen je romantična komedija, ki jo je napisal in režiral Richard Curtis. Zgodbo filma sestavljajo ljubezenske pripovedi o različnih ljudeh. Vlogo v filmu odigra tudi Hugh Grant, ki se v vlogi neporočenega predsednika vlade zaljubi v ljubko članico osebja Natalie, ki jo odigra Martine McCutcheon. Vse pripovedi pa skupaj prikazujejo, prismojene stvari, ki so jih ljudje pripravljeni storiti, da najdejo svojo pravo ljubezen.

4. Pisma sv. Nikolaju

Mikolaj dela na priljubljeni radijski postaji. Na božični večer, ko je v etru, ga pokliče Doris, ki je zagrenjena in se pritožuje nad pomanjkanjem ljubezni v svojem življenju. Mikolaj jo skuša spraviti v boljšo voljo, zato ji pove čudovito zgodbo. Kmalu potem vidimo, kako Szczepan joče v svojem avtomobilu, ko ga žena vara v njuni spalnici. Nato spoznamo Wojciecha, ki živi razkošno življenje. Na bencinski črpalki klepeta z deklico. V zapletu se usode junakov prepletejo. Z radovednostjo spremljamo razplet dogodkov.

5. Umri pokončno

V Los Angelesu v 30. nadstropju poslovne stolpnice podjetja Nakatomi Corporation imajo zaposleni božično zabavo. Na žalost postanejo talci skupine teroristov, ki nameravajo ukrasti 600 milijonov dolarjev iz sefa podjetja. Medtem je v Los Angeles prispel tudi newyorški policist John McClane. Prišel je obiskat svojo odtujeno ženo Holly, ki je ena od talk. McClane, ki ga ni strah ničesar (razen višin), se neupoštevajoč navodila policistov, ki obdajajo stavbo, na lastno pest loti zlikovcev. 

6. Čudež na 34. ulici

Odvetnik in šestletna deklica morata dokazati, da je simpatični stari gospod Kriss Kringle, ki dela v veleblagovnici, čisto pravi Božiček. Bliža se božič, a šestletna Susan Walker ne verjame v čudeže in ne v Božička. Njena mama ji je skrivnost o njem razkrila že dolgo tega in vse tako kaže, da se dekličine želje tokrat ne bodo uresničile. A Susan v nakupovalnem središču spozna Božička, ki je prepričan, da je čisto pravi Božiček in morda bo Susan letos dobila najbolj dragoceno darilo na svetu: nekaj, v kar bo lahko verjela.

7. Čudovito življenje

George Baileyj na božični večer ves obupan vidi edino rešitev v samomoru. Vse življenje se je žrtvoval v korist svojim bližnjim. Uzremo tudi razloge, ki so ga pripeljali na most. Pred skokom v deročo reko ga reši prihod angela Clarenca, ki mu pomaga pokazati vrednost življenja. George se na koncu poln sreče in smeha vrne v objem svoje družine.

8. Škrat

Film pripoveduje zgodbo Buddyja, moškega otroka, ki s Severnega pola pripotuje v New York, da bi našel svojega biološkega očeta. Ko se Buddy odloči poiskati največje božično drevo, se znajde v Rockefeller Plazi.

9. Polarni ekspres

Deček, ki še vedno verjame v božička, nekega večera doživi veliko presenečenje, ko je povabljen na nepozabno vožnjo s Polarnim vlakom, ki naj bi ga popeljal na severni pol. Na potovanju, polnem čudes in avantur, deček spoznava pravi pomen božičnega čudeža.

10. Gremlini

Billy Peltzer za božič dobi prikupno živalco s strogimi navodili, da je ne sme hraniti po polnoči in da mali kosmatinec ne sme priti v stik z vodo. Ker se zelo hitro zgodi oboje, izbruhneta kaos in splošno uničenje. Moralni nauk zgodbe je, da kupovanje daril v zadnjem trenutku ni priporočljivo.

Novoletna video čestitka

V naši video produkciji Studio Akcija vam lahko izdelamo novoletno video čestitko. Božični video je zelo priljubljen način promocije v zadnjem mesecu koledarskega leta. Če razmišljate o pripravi božičnega videa, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pripravili ponudbo.