10 slovenskih igralcev, ki blestijo v tujih filmih

Mnogi slovenski igralci osvajajo tuje tržišče. Le kdo se ne spomne Katarine Čas v hollywoodskem filmu Volk z Wall Streeta? Še niste slišali za Aljaža Tepino, ki je zaigral v Batmanu: Vzpon viteza teme? Kaj pa za Andreia Lenarta, ki smo ga lahko uzrli v filmu Kingsman: Tajna služba in Vojna zvezd: Sila se prebuja?

Katarina Čas, foto: YouTube

Sebastian Cavazza

Nastopil je v srbskih serijah Sence nad Balkanom, Besa in Montevideo, Bog te video!, hrvaških serijah Da sam ja netko in Počivali u miru, v hrvaško-srbsko-poljski koprodukciji Koja je ovo država, hrvaško-srbsko-črnogorski koprodukciji Aleksi, srbskih filmih Ederlezi Rising in Montevideo, Bog te video!, hrvaško-nemško-francoski koprodukciji Lea i Darija, nemških vesternih Vinetu – Poslednji boj in Vinetu – Novi svet in v italijanskem televizijskem filmu Faccia d’angelo.

Iva Krajnc Bagola

Zaigrala je v filmu Besa Srđana Karanovića, ki je bil tudi srbski kandidat za nominacijo za tujejezičnega oskarja. Igralka je za vlogo Lee prejela nagrado za najboljšo žensko vlogo. Iva Krajnc Bagola je nastopila tudi v severnomakedonskem filmu The Piano Room in v hrvaškem trilerju Goran.

Tanja Ribič Đurić

Nastopila je v hrvaškem filmu Comic Sans, angleško-italijanskem filmu Leaves of the Tree, srbsko-črnogormskem Atomski s desna, italijanskem Ti presento un amico ter italijansko-rusko-švicarsko-poljskem La prima notte della luna. V Londonu je začela s snemanjem Netflixovega projekta Zero Chill, ki pa so ga zaradi novega koronavirusa predčasno prekinili.

Branko Đurić – Đuro

Nastopil je v režijskem prvencu Angelina Jolie V deželi medu in krvi, v filmu Triaža pa je zaigral s Colinom Farrellom.

Gaja FIlač

Ob Katarini Čas je zaigrala v BBC-jevi seriji Love, Lies and Records.

Branko Đurić - Đuro v filmu V deželi krvi in medu

Jurij Drevenšek

V Avstraliji je snemal celovečerni ameriški film Nomad, podatki iz IMDB pa kažejo, da je sodeloval tudi v dveh epizodah britanske televizijske serije Strike back.

Marko Mandić

V hamburškem teatru Thalia Theater je nastopil v predstavi Neverland, videli smo ga tudi na Liffu v celovečernem prvencu režiserja Xaverja Böhma O Beautiful night.