Kako narediti viralni video, ki bo dosegel pol milijona ljudi?

Ustanovitelj naše video produkcije Luka Plečnik je sodeloval pri produkciji več viralnih videov. Z ekipo Vida Valiča je ustvaril video Turistični politik, ki je v treh mesecih presegel 500 tisoč ogledov. Snemal je skrito kamero za KZS, ki je imela več kot 115 tisoč ogledov. Sodeloval pa je tudi pri nekaterih drugih viralnih videih. Kakšen je recept za dober viralni video?

Vid Valič in Juš Milčinski, foto: Facebook

Skeč s turističnimi boni – 538 tisoč ogledov

Video Turistični politik je dosegel več kot 538 tisoč ogledov na Facebooku in na YouTube. Zgodba govori o politiku, ki državljanu Slovenije ponudi brezplačen turistični bon. Kaj se zgodi ob koriščenju bona pa si oglejte v videu. Video je bil zasnovan na ideji Vida Valiča in Juša Milčinskega, ki sta v videu tudi nastopala. Igral tudi Dino Kapetanovič. Pri videu je sodeloval naš Luka Plečnik kot snemalec. Režijsko palico sta prevzela Vid Valič in Vid Sodnik. Za zvočno podobo je poskrbel Andrej Supančič. Pod montažo pa sta podpisana Vid Valič in Andrej Podbevšek. O videu so pisali tudi spletni portali Klip.si Regional Obala ter Nadlani.si.

Košarkarici na pripravah ostali brez sobe – 115 tisoč ogledov

Na pripravah ženske članske reprezentance sta košarkarici Eva Lisec in Tina Trebec ostali brez sobe. Šlo je za skrito kamero, ki si jo je na Youtube in Facebooku ogledalo že prek 115.000 ljudi. Pri izdelavi potegavščine so sodelovali: Teja Oblak in Sandra Piršič (reprezentantki), Silvester Javornik (napovedovalec Radia Center in zmedeni receptor), Lučka Blažič (teta na dopustu), Anže Blažič in Aljaž Močnik (KZS, režija in organizacija), Peter Kastelic in Luka Plečnik (vzivo.si, produkcija), Matej Svoljšak (Digital media, post-produkcija) ter prijazno osebje hotela Thermana Laško. Objavila ga je Košarkarska zveza Slovenije na svojem Facebook in YouTube kanalu. O zabavnem viralnem videu sta poročala tudi medija ekipa24.si ter govori.se.

Leteči Klun – droga v pijači – 77 tisoč ogledov

Za Hitradio Center smo posneli skrito kamero, v kateri je voditelj jutranjega programa Boštjan Klun preverjal, koliko so ljudje v lokalih pozorni na vsebino v svojih kozarcih. Video je na Facebooku dosegel 77 tisoč ogledov.

Klun in Hitradio Center na 1. April – 43 tisoč ogledov

S Hitradiem Center smo posneli skrito kamero, kjer je moderatorja Boštjana Kluna zanimala naivnost Slovencev za prvi april. Video je na Facebooku dosegel 43 tisoč ogledov.

Videospot Adam Velić – Vztraji – skoraj 25 tisoč ogledov

Za raperja in pevca Adama Velića smo ustvarili videospot, ki je dosegel skoraj 25 tisoč ogledov na YouTube.

Slovenska moška rokometna reprezentanca doživela pranke – 19 tisoč ogledov

Pri Hitradiu Center so si privoščili člane slovenske moške rokometne reprezentance. V skriti kameri si oglejte, kaj so člani Hitradia Center med intervjujem uganjali omenjenim igralcem. Video, ki je na Facebooku in YouTube dosegel 19 tisoč ogledov, je bil objavljen tudi na Klip.si.

Prenos v živo iz bazena Terme Suhadol – 17 tisoč ogledov

V okviru spletnega medija Sijaj smo posneli prenos v živo na bazenu Terme Suhadol. Šlo je za interni bazen, ki so ga postavili vaščani občine Dolenji Suhadol na Dolenjskem. Prenos v živo si je ogledalo 17 tisoč ljudi. Terme Suhadol so bile tudi predstavljene v drugih medijih kot so: rtvslo.si, žurnal24.si, 24ur.com, dnevnik.si, siol.net, slovenskenovice.si

Napovednik kulturologije na FDV – 14 tisoč ogledov

Luka Plečnik je v sklopu diplomske naloge ustvaril tri predstavitvene videe smeri na FDV. Izpostavil je novinarstvo, sociologijo ter kulturologijo. Naredil je tudi napovednike vseh treh videov. Napovednik za kulturologijo je omenjena smer objavila na svoji Facebook strani. V enem mesecu je video dosegel 10.000 ogledov. Zdaj, ko je minilo že več časa od objave videa, pa je napovednik presegel 14 tisoč ogledov.

Video slepega Slovenca za mednarodni natečaj – 8 tisoč ogledov

Miha Srebrnjak je slepi mladenič iz Novega mesta, ki se je na mednarodnem natečaju potegoval za zagon lastnega podjetja. Pomagali smo mu posneti video za natečaj. O njegovi zgodbi so poročali večji slovenski mediji kot so: 24ur.com, Slovenske Novice, Svet 24, Dolenjski list in Dolenjska News. Na YouTube je video dosegel 8 tisoč ogledov.

Kakšen je recept za dober viralni video?

Dober viralni video temelji na kvalitetni zgodbi.

  1. Dobro je, da video ni daljši kot dve minuti. Gledalci imajo radi kratke videe, ki jim ne vzamejo preveč časa. Pozornost gledalca pritegnete v prvih petih sekundah.
  2. Viralni video ni oglas za splet ali televizijo. Video mora biti iskren, naraven in pristen.
  3. Video naj vključuje nekaj presenetljivega, da ni preveč predvidljiv in gledalcu dolgočasen.
  4. Video mora vsebovati viralni element (biti mora smešen, poučen, šokanten, povezan z aktualnim dogajanjem ali čustvi), da ga bodo ljudje delili naprej.
  5. Če je možno, v videu uporabite slavne ljudi, otroke ali živali. To največkrat pritegne občinstvo, da ga delijo naprej.
  6. Video objavite na vseh svojih kanalih (družbena omrežja, blog na spletni strani, e-novice).
  7. Video mora imeti zanimiv naslov, thumbnail (naslovno fotografijo) ter opis, saj ti elementi gledalca pritegnejo k ogledu.
  8. Pomemben je tudi čas objave videa. Dobro je, da video objavite takrat, ko je na spletu prisotnih največ potencialnih gledalcev videa (ponavadi je to ob 8:00, zjutraj v času malice ob 11:00, po službi ob 17:00 ali zvečer okoli 20:00).
  9. Video ne sme imeti preveč informacij, saj to prestraši gledalca in ga odvrne od ogleda videa.

Če potrebujete kvalitetno video produkcijo, ki bo poskrbela za dober promocijski video, ki lahko potencialno postane viralni, se obrnite na naše podjetje Studio Akcija.